Om Henån

Henån på Orust

Henån är en charmig by belägen i Bohuslän i Sverige på ön Orust, på landets västkust. Det är cirka en timme norr om Göteborg och två timmar söder om Oslo. Byen omges av vacker, oförstörd natur och erbjuder en lugn atmosfär, vilket gör den till ett perfekt resmål för dem som vill koppla av.

Henån har en mängd bekvämligheter, inklusive matbutiker, fiskaffärer, bibliotek, bokhandlar, apotek, frisörer, blomsteraffärer, skobutiker, turistbyråer och flera restauranger. Byen är också en aktivitetshubb, med en mängd utomhusaktiviteter, som segling, dykning, simning, fiske, kajakpaddling, vandring, beachvolleyboll och mountainbiking.

En av byens mest populära attraktioner är dess vackra strand, som är perfekt för en avkopplande dag i solen. På sommaren arrangerar Henån också många livespelningar och seglingsevenemang, vilket gör den till en underhållande destination för besökare i alla åldrar.

För dem med en sötsug finns GlassBaren i Henån som erbjuder en mängd glassalternativ, inklusive premium svensk glass från Lejonet & Björnen samt mjukglass. Affären har också kaffe och drycker tillgängliga. Dessutom erbjuder GlassBaren båt- och SUP-brädhyra, vilket gör den till ett one-stop-shop för alla dina sommarnöjen.

Oavsett om du vill slappna av, vara aktiv eller unna dig lite läcker glass, är Henån det perfekta resmålet. Byen erbjuder en mängd alternativ för alla, vilket gör den till en bra plats att besöka för några dagar eller en hel sommar. För mer information om vad Henån har att erbjuda, kan du kontakta turistbyrån.https://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/produkter/orust-turistinformation/