Om Henån

Henån på Orust

Henån är en charmig by belägen i Bohuslän i Sverige på ön Orust, på landets västkust. Det är cirka en timme norr om Göteborg och två timmar söder om Oslo. Byen omges av vacker, oförstörd natur och erbjuder en lugn atmosfär, vilket gör den till ett perfekt resmål för dem som vill koppla av.

Henån har en mängd bekvämligheter, inklusive matbutiker, fiskaffärer, bibliotek, bokhandlar, apotek, frisörer, blomsteraffärer, skobutiker, turistbyråer och flera restauranger. Byen är också en aktivitetshubb, med en mängd utomhusaktiviteter, som segling, dykning, simning, fiske, kajakpaddling, vandring, beachvolleyboll och mountainbiking.

En av byens mest populära attraktioner är dess vackra strand, som är perfekt för en avkopplande dag i solen. På sommaren arrangerar Henån också många livespelningar och seglingsevenemang, vilket gör den till en underhållande destination för besökare i alla åldrar.

För dem med en sötsug finns GlassBaren i Henån som erbjuder premium svensk glass från Lejonet & Björnen samt mjukglass. Affären har också kaffe och drycker tillgängliga. Dessutom erbjuder GlassBaren båt- och SUP-brädhyra, vilket gör den till ett one-stop-shop för alla dina sommarnöjen.

För mer information om vad Henån / Orust har att erbjuda, kan du kontakta turistbyrån.https://www.vastsverige.com/sodrabohuslan/produkter/orust-turistinformation/